Want to keep learning?

This content is taken from the University of Groningen, University of Cambridge & University Medical Center Groningen (UMCG)'s online course, Jongeren en hun psychische gezondheid. Join the course to learn more.
1.1
Abstract plaatje van psychische problemen
Psychische problemen

Welkom

We heten jullie van harte welkom bij deze cursus Jongeren en hun psychische gezondheid!

De cursus is ontwikkeld door medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en University of Cambridge.

De komende 5 weken ga je leren wat psychische gezondheid is, wat veelvoorkomende problemen zijn, en hoe je je eigen psychische gezondheid kunt verbeteren. Elke week bestaat uit 2 verschillende onderwerpen die worden belicht met behulp van videos, persoonlijke verhalen, animaties, discussies en korte opdrachten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Week 1 Introductie en Eetstoornissen
  • Week 2 Depressie en Angst
  • Week 3 Autisme en ADHD
  • Week 4 Middelengebruik en Antisociaal gedrag
  • Week 5 Psychose en Veerkracht

Hoe moet ik FutureLearn gebruiken

Het kan zijn dat dit je eerste cursus is op het platform van FutureLearn. Maak je geen zorgen. Het platform is zeer gebruikersvriendelijk in zijn ontwerp en je zou vrij makkelijk moeten kunnen navigeren in deze cursus. Omdat FutureLearn een Engels platform is, is het ontwerp van de website in het Engels, dit is helaas niet aan te passen naar het Nederlands. Hopelijk lukt het ondanks dit je weg te vinden in de cursus!

Als je meer wilt weten, ga dan naar de “How it works” pagina.

Deel met anderen

We kijken uit naar jullie bijdrage aan deze gemeenschap van denkers en doeners. Misschien is het een idee om de discussie over dit onderwerp voort te zetten op twitter, ook nadat de cursus is afgelopen. Voor diegene die Twitter gebruiken, gebruik de hashtag #FLpsychischegezondheidjongeren om je ideeën met de buitenwereld te delen en verder te discussiëren over onderwerpen uit deze cursus.

Klaar om te beginnen?

Klik op de roze Mark as complete knop onderaan deze pagina (dit helpt je om je voortgang in de gaten te houden) en daarna op Next om verder te gaan. Succes en veel plezier!

Share this article:

This article is from the free online course:

Jongeren en hun psychische gezondheid

University of Groningen

Get a taste of this course

Find out what this course is like by previewing some of the course steps before you join: