Skip main navigation

New offer! Get 30% off one whole year of Unlimited learning. Subscribe for just £249.99 £174.99. New subscribers only. T&Cs apply

Find out more

‮یافتن عکس‌های سنتینل-۲ ‭

‮راهنمای کاربردی درباره یافتن تصاویر سنتینل-۲ برای دانلود. ‭

حالا که اصول را پوشش دادیم، خوب است که شروع کنیم به یادگیری این که چطور می‌توانیم از عکس‌های ماهواره‌ای استفاده کنیم! با یافتن و دانلود عکس از اینترنت شروع می‌کنیم. برای این تمرین، از داده‌های ماموریت ماهواره سنتینل-۲ استفاده می‌کنیم.

سنتینل-۲

برنامه سنتینل-۲ یکی از چند ماموریت دورسنجی است که آژانس فضایی اروپا (ESA) آن را پیش می‌برد. این برنامه شامل دو ماهواره شبیه به هم است که با سرعت یکسان و در مسیر یکسان دور کره زمین می‌چرخند، اما در نقطه‌ي مخالف روی یک مدار قرار دارند. این یعنی اگر چه ده روز طول می‌کشد تا هر ماهواره یک مکان مشخص را پوشش دهد، اما بین خودشان می‌توانند کل کره زمین را در نهایت هر پنج روز یکبار پوشش دهند. ماهواره‌ها هر چه از خط استوا دورتر می‌شوند، زمان بازدیدشان از یک نقطه مشخص کاهش پیدا می‌کند و در عرض‌های جغرافیایی متوسط این زمان به ۲-۳ روز می‌رسد.

دستگاه‌هایی که در ماهواره‌های سنتینل-۲ نصب شده‌اند، شامل حساسه‌های قرمز، سبز و آبی هستند که بخشی از طیف نوری مرئی محسوب می‌شوند، و وضوح آنها ۱۰ متر است. اولین ماهواره در سال ۲۰۱۵ میلادی پرتاب شد و دومی در سال ۲۰۱۷ میلادی. تصاویری که این ماهواره‌ها ثبت می‌کنند، در دسترس عموم قرار دارند و در وب‌سایت کانون دسترسی آزاد کوپرنیکوس (Copernicus Open Access Hub) که به آژانس فضایی اروپا تعلق دارد، قابل دسترس هستند. تصاویر در دسترس شامل تازه‌ترین داده‌هایی می‌شود که دائم در حال به‌روز شدن هستند.

وب‌سایت کانون دسترسی آزاد کوپرنیکوس (Copernicus Open Access Hub)

وب‌سایت Copernicus Open Access Hub جایی است که راحت می‌توانید به تصاویر ماهواره سنتینل-۲ آژانس فضایی اروپا و تمام بقیه داده‌های دورسنجی رایگان موجود دسترسی پیدا کنید. برای این که تصایر و داده‌ها را دانلود کنید، باید یک حساب باز کنید و بعد با استفاده از دکمه کاربر در سمت راست بالای صفحه اصلی وارد پایگاه اطلاعات سایت شوید.


ورود به کانون دسترسی آزاد کوپرنیکوس

حالا می‌توانید دنبال چند تصویر بگردید!

انتخاب حوزه مورد علاقه

  • ۱- با استفاده از ماوس می‌توانید به منطقه مورد علاقه خود بروید. می‌توانید از اسکرول ماوس استفاده کنید و نقشه را بزرگ یا کوچک کنید و بعد با کلیک چپ، نقشه را بگیرید و به این طرف و آن طرف بکشید.
  • ۲- (ابتدا مطمئن شوید که نقشه در حالت «Area Mode» قرار دارد. برای این کار روی مربعی که در سمت راست صفحه قرار دارد و گوشه آن نقطه‌چین است، کلیک کنید.) بعد، برای این که یک منطقه را انتخاب کنید، روی چند نقطه کلیک کنید تا یک چندضلعی بسازید و با یک کلیک‌دوبل به ساخت چندضلعی خاتمه دهید. به شما توصیه می‌کنیم که فعلا یک منطقه کوچک را انتخاب کنید، مثلا شهری که در آن زندگی می‌کنید، یا جایی که خوب آنجا را می‌شناسید.

همچنین اگر دوست دارید، می‌توانید با کلیک راست و کشیدن نشان‌گر ماوس یک منطقه مستطیلی‌شکل را درست کنید.


انتخاب منطقه مورد علاقه
  • ۳- روی دکمه «Advanced Search» در سمت چپ نوار جستجو و آیکون سبد کلیک کنید. (این دکمه به صورت سه خط نشان داده شده است)
  • ۴- گزینه «Mission: Sentinet-2» را انتخاب کنید. بعد، در داخل باکس جستجو «Insert search criteria…» کلیک کنید و بعد بدون این که چیزی داخل باکس جستجو بنویسید، روی دکمه «Search» کلیک کنید.

برگه جستجوی پیشرفته

فیلتر کردن نتایج

احتمالا خواهید دید که صدها هزار نتیجه جستجو بسته به منطقه‌ای که برای جستجو انتخاب کرده‌اید، نمایان خواهند شد. علاوه بر محدود کردن محوطه جستجو (بسیار کمک می‌کند!) همچنین به شما نشان می‌دهیم که چطور می‌توانید نتایج را فیلتر کنید تا بتوانید بهتر آن را مدیریت کنید.

  • ۱- روی دکمه «فیلتر» (به شکل قیف در سمت چپ باکس جستجو – همان‌جایی که قبلا آیکون جستجوی پیشرفته سه خط وجود داشت) کلیک کنید.
  • ۲- در بخش بالاییِ باکسی که باز می‌شود، تاریخ‌ها را در بخش «Sensing period» تغییر دهید – سعی کنید ماه گذشته را انتخاب کنید.
  • ۳- دوباره توی باکس جستجو کلیک کنید و بعد روی دکمه جستجو (ذره‌بین) کلیک کنید.

اگر یک ناحیه محدود را برای جستجو انتخاب کنید، این کار باعث می‌شود تا نتایج جستجو از چند هزار به چند صد مورد کاهش پیدا کند.


دیدن نتایج جستجو بعد از فیلتر کردن.

همچنین می‌توانیم کیفیت نتایج را بهتر کنیم و همچنین می‌توانیم با حذف کردن عکس‌هایی که در هوای ابری گرفته شده‌اند، تعداد نتایج جستجو را کم کنیم.

  • ۴- روی دکمه «فیلتر» کلیک کنید و در باکسی که روی صفحه ظاهر می‌شود، بیایید پایین تا در بخش سنتینل-۲ برسید به گزینه «Cloud Cover %».
  • ۵- توی باکس عبارت «0 TO 10» را تایپ کنید و داخل باکس جستجو کلیک کند و بعد هم روی دکمه جستجو کلیک کنید.

این باعث می‌شود تا عکس‌های ابری از نتایج جستجو حذف شوند. اگر دیگر نتیجه‌ای ظاهر نشد، می‌توانید درصد «Cloud Cover %» را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد، یا ۵۰ درصد افزایش دهید بسته به این که آب و هوای ناحیه‌ای که در آن جستجو می‌کنید چگونه باشد!

مرور نتایج

وقتی که به تعداد قابل مدیریتی از نتایج رسیدید (کم‌تر از ۲۵ برای شروع خوب است)، می‌توانید عکس‌ها را ورق بزنید تا عکسی را پیدا کنید که قصد دارید دانلود کنید.

  • ۱ – روی نتایج اسکرول کنید تا پیش‌نمایش RBG عکس‌ها را در منطقه مورد نظرتان ببینید. اگر به اطلاعات بیشتری احتیاج دارید تا بتوانید تصمیم بگیرید، «Sensing Date» (وقتی که عکس گرفته شده است)‌ هم برای هر نتیجه ارائه شده است.
  • ۲ – عکسی را پیدا کنید که منطقه مورد نظر شما را بهتر از عکس‌های دیگر نشان می‌دهد و یا ابر کمی دارد یا اصلا ابر ندارد، و بعد روی دکمه «View Product Details» کلیک کنید.

مرور نتایج جستجومان و دکمه «View Product Details».

در اینجا می‌توانید حتی اطلاعات بیشتری درباره یک عکس به دست بیاورید – قدری گشت بزنید و ببینید چه داده‌هایی در اختیارتان گذاشته شده است. «Cloud cover percentage» فیلد خوبی است که به دنبالش بگردید! اگر می‌خواهید عکس دیگری را انتخاب کنید می‌توانید با کلیک کردن روی دکمه‌های «Left» و «Right» این کار را بکنید، یا می‌توانید پنجره را ببنید و جزئيات یک عکس دیگر را باز کنید.


پنجره جزئیات عکس
منطقه‌ مورد علاقه‌تان که دنبال آن می‌گردید، کجاست؟‌ آیا عکس‌هایی پیدا کردید که ابر زیادی نداشته باشند و بتوان آنها را دانلود کرد؟

This article is from the free online

‮دوره پیشرفته سنجش از راه دور باستان‌شناسی: باستان‌سنجی، باستان‌شناسی منظر و حفاظت از میراث در خاورمیانه و شمال آفریقا ‭

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now