Skip main navigation

Огляд: Що ми маємо на увазі під соціально-емоційним навчанням через гру

Огляд: Що ми маємо на увазі під соціально-емоційним навчанням через гру

Ми розпочали цей тиждень, думаючи про те, що змушує нас та дітей у нашому житті почуватися емоційно та психологічно добре. Решта матеріалів була розроблена, щоб допомогти нам зрозуміти, що сприяє психосоціальному здоров’ю.

Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка (MHPSS) – це будь-яка підтримка, яку отримують люди для захисту та підтримки власного благополуччя або заходи, спрямовані на ментальне здоров’я та психосоціальні потреби. Психічне здоров’я складається із психологічного здоров’я та соціальної активності. Термін «психосоціальна» (психологічна та соціальна) використовується для опису цього взаємозв’язку.

Соціально-емоційне навчання (SEL) є одним із аспектів психічного здоров’я та психосоціального благополуччя. Саме розвиток навичок, компетентностей, формування цінностей та переконань є важливим для досягнення успіху у всіх сферах життя, в тому числі у когнітивній, соціальній та емоційній.

Ми говорили про стійкість у кризових ситуаціях. Мета полягає у тому, щоб залишатися збалансованими. Тому важливо реагувати за допомогою попереджувальних та захисних факторів. Стійкість – це подолання негараздів з допомогою соціальної підтримки, розвитку індивідуальних компетентностей та навичок, тісних зв’язків родини з місцевою громадою, або державними соціальними програмами.

Ми вивчили різні стратегії запобігання та реагування. Стратегії запобігання мають на меті покращення благополуччя, а стратегії реагування використовуються у кризових ситуаціях. Ми спробували:

  • Практики з усвідомленості, адаптовані для дітей;

  • Карту соціальної підтримки;

  • Визначити ознаки стресу;

  • Варіанти психосоціальної підтримки (MHPSS Services).

Всі ці знання та вміння, які ви набули цього тижня, дозволили дізнатися про те, як підтримати власне благополуччя та дітей за допомогою соціально-емоційного навчання та гри!

This article is from the free online

«Як справлятися зі змінами: соціально-емоційне навчання через гру»

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now