Skip main navigation

Створення плану турботи про себе

Створення плану турботи про себе

Важливо потурбуватися про себе, перш ніж допомагати іншим. Коли ви турбуєтеся про себе, ви стаєте більш терплячими батьками, педагогами, членами громади.

Тепер ви можете спробувати створити власний план турботи про себе! Коли ви переживаєте складні ситуації і відчуваєте стрес, цей план може служити нагадуванням, що ви маєте засоби, які ви можете використовувати, щоб піклуватися про себе.

Коли ви щось будуєте або ремонтуєте трубу, яка протікає, вам необхідні різні інструменти. Подумайте про план турботи про себе як про власний набір необхідних інструментів. Коли ви переживаєте нелегкі часи, вам необхідно буде користуватися різними «інструментами», щоб піклуватися про себе. Важливо також потренуватися турботі про себе, навіть коли ви не відчуваєте стрес, що є способом запобіжного піклування про розум і тіло.

Ви можете використовувати набір з інструментами для турботи про себе, наведений нижче, щоб створити власний план турботи про себе. Намалюйте або напишіть заняття для турботи про себе, які б ви хотіли мати в наборі з інструментами або просто використовуйте чистий аркуш паперу!

Для натхнення скористайтеся деякими з наведених нижче прикладів.

Створюючи свій план турботи про себе, будьте реалістичними. Чи існують бар’єри, які заважають вам займатися цими заняттями? Якщо ви не можете усунути ці бар’єри, можливо, вам слід подумати, чи брати це заняття у ваш набір з інструментами. Важливо розробити план турботи, який буде дієвим саме для вас. План кожної людини виглядатиме по-різному. Ваш план також може змінюватися з часом.

Тепер, коли ви створили свій план турботи про себе, ви можете помістити його у доступному місці, щоб бачити його щодня. Розташований на видимому місці, цей план допоможе вам думати про стратегії і дотримуватися їх. Через місяць перегляньте свій план турботи про себе і, за потреби, скорегуйте його. Можливо, у вас з’явиться бажання додати або видалити деякі заняття.

This article is from the free online

«Як справлятися зі змінами: соціально-емоційне навчання через гру»

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now