Skip main navigation

Ce factori de risc există inainte de încarcerare?

În acest articol, analizăm motivele pentru care bolile infecțioase sunt deosebit de relevante pentru penitenciare.

Persoanele care se află în penitenciare sunt mai vulnerabile la bolile infecțioase decât cele care trăiesc în afara penitenciarului. În acest articol, vom explica de ce se întâmplă acest lucru. Acest lucru este relevant pentru personalul care lucrează în contact direct cu persoanele care se află în penitenciare.

Există o serie de factori care fac ca persoanele care se află în penitenciare să fie mai vulnerabile la bolile infecțioase. Unii dintre aceștia sunt legați de viața lor înainte de a intra în penitenciar.

În medie, persoanele care se află în penitenciar au mai multe șanse de a fi experimentat unele dintre lucrurile evidențiate mai jos decât persoanele care nu au mers la penitenciar. Acest lucru nu se va aplica tuturor celor care se află în penitenciar.

Alt text

Aceste comportamente sau circumstanțe fac ca persoanele care se află în penitenciare să fie mai vulnerabile la bolile infecțioase înainte de a ajunge în custodie. Iată câteva explicații scurte de ce:

Persoane fără adăpost

Persoanele care au fost lipsite de adăpost sunt susceptibile de a fi lipsit de la programări medicale cheie, cum ar fi vaccinările. Igiena și sănătatea precare sunt, de asemenea, asociate cu lipsa de adăpost, crescând probabilitatea apariției bolilor infecțioase

Sexul neprotejat

Persoanele care se află în penitenciare sunt mai susceptibile de a fi intrat în contact cu boli precum HPV sau HIV prin sex neprotejat sau prin faptul că au mai mulți parteneri sexuali, de exemplu din cauza serviciilor sexuale.

Utilizarea de ace în comun sau utilizate

Persoanele care locuiesc în penitenciar sunt mai susceptibile de a fi intrat în contact cu hepatita B sau C, sau cu alte boli, prin utilizarea acelor de seringă, cum ar fi injectarea de droguri sau tatuajul

Consumul de substanțe contaminate

Consumul de substanțe contaminate cu pământ, de exemplu, poate duce la infectarea cu tetanos.

Condiții de sănătate de bază

Persoanele care se află în penitenciare sunt mai predispuse să aibă probleme de sănătate, cum ar fi probleme cardiace, astm, artrită, cancer sau diabet.

Accesul limitat la asistență medicală

Persoanele care se află în penitenciare au o probabilitate mai mare de a proveni din comunități cu acces mai redus la asistență medicală. Acest lucru poate duce la faptul că oamenii lipsesc de la programările pentru asistență medicală, cum ar fi vaccinările.

Accesul la educație pentru sănătate

Persoanele care se află în penitenciare au o probabilitate mai mare de a proveni din comunități cu acces mai redus la educație în domeniul sănătății. Acest lucru ar putea duce la cunoașterea beneficiilor intervențiilor de sănătate, cum ar fi vaccinarea.

Toți acești factori înseamnă că, chiar înainte de a ajunge în penitenciar, această populație are mai multe șanse de a suferi de o serie de boli infecțioase și mai puține șanse de a fi vaccinată decât comunitatea general.

This article is from the free online

Sănătatea în penitenciare: Vaccinarea persoanelor care lucrează și locuiesc în penitenciare (personal instruit în domeniul vaccinării) - Moldova

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now