Skip main navigation

Sfaturi importante pentru comunicarea privind vaccinurile

Acesta este un articol care rezumă câteva sfaturi de top pentru comunicarea privind vaccinurile.

Strategiile de comunicare sunt extrem de importante atunci când se discută despre vaccinare.

Vaccinurile pot părea amenințătoare, invazive sau inutile pentru multe persoane. Este important să recunoaștem acest lucru atunci când discutăm despre imunizare. Persoanele care se află în penitenciare, în special, pot avea diferite preconcepții sau convingeri despre vaccinare, care sunt importante de abordat. Câteva concepte cheie atunci când se comunică despre vaccinuri sunt:

 1. Comunicați ceea ce s-a realizat: vaccinurile au prevenit milioane de decese în întreaga lume. Trebuie să continuăm să ne vaccinăm pentru a continua să facem acest lucru.
 2. Nu repetați miturile despre vaccinuri:
  acest lucru poate întări, fără să vrea, dezinformarea pe care doriți să o corectați. .
 3. Folosiți termeni incluzivi:
  folosirea unor termeni precum “noi, ca membri ai comunității” sau “noi, ca persoane care stau și lucrează în acest penitenciar” poate face ca persoanele care se află în penitenciare să fie mai receptive la mesajul dumneavoastră.
 4. Subliniați consensul științific:
  reamintirea faptului că marea majoritate a oamenilor de știință pledează pentru siguranța și eficacitatea vaccinurilor poate crește și mai mult încrederea în vaccinuri.
 5. Păstrați simplitatea mesajelor-cheie:
  nu utilizați acronime și folosiți un limbaj simplu pentru a vă explica punctul de vedere – acest lucru ar trebui să dureze mai puțin de treizeci de secunde și să fie ușor de reținut.
 6. Spuneți adevărul:
  nesinceritatea va duce la neîncredere. Este întotdeauna important să fiți deschiși și transparenți cu privire la lucrurile pe care nu le cunoașteți sau pe care autoritățile științifice nu le cunosc. De exemplu, nu este adevărat să spunem că vaccinurile sunt 100% sigure, deoarece știm că pot avea efecte secundare, dar este adevărat să spunem că beneficiile vaccinării depășesc cu mult orice risc.
This article is from the free online

Sănătatea în penitenciare: Vaccinarea persoanelor care lucrează și locuiesc în penitenciare (personal instruit în domeniul vaccinării) - Moldova

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now