Skip main navigation

Care sunt factorii de risc în penitenciare?

Aici vom explora ce se întâmplă în penitenciare și de ce acest lucru îi face pe oameni mai vulnerabili la bolile infecțioase.
Coridor de închisoare

Condițiile și factorii de risc cu care se confruntă persoanele odată ce intră în penitenciare sunt, de asemenea, importante a fi luate în considerare.

Odată ajunși în penitenciare, există o serie de factori legați de penitenciare în sine și de comportamente frecvent întâlnite la persoanele care se află în penitenciare, care îi fac pe aceștia mai vulnerabili la bolile infecțioase. Aceștia nu se vor aplica tuturor celor care trăiesc în penitenciare.

Diagramă cu text cu toate riscurile vieții în închisoare

Aceste comportamente sau circumstanțe fac ca persoanele care se află în penitenciare să fie mai vulnerabile la bolile infecțioase odată ce trăiesc și ele în penitenciar. Iată câteva explicații scurte de ce:

Acces limitat la facilități de igienă:

De multe ori, materialele de igienizare nu sunt puse la dispoziția persoanelor care locuiesc în penitenciare din cauza temerilor legate de automutilare. De asemenea, în unele penitenciare, persoanele care locuiesc în penitenciare nu au acces la facilități adecvate, cum ar fi toalete, în celulele lor. Ambele lucruri duc la niveluri mai scăzute de igienă în celulele penitenciarelor…

Suprapopularea

În penitenciare există adesea prea mulți oameni în încăperi. Această densitate mare de oameni face ca bolile infecțioase să se răspândească mai ușor de la o persoană la alta.

Folosirea în comun a celulelor, a dușurilor și a toaletelor

Bolile infecțioase se pot răspândi cu ușurință prin intermediul persoanelor care folosesc aceleași spații și ating aceleași suprafețe fără a face igienizarea intermediară.

Accesul limitat la contracepția de protecție:

Persoanele care se află în penitenciare sunt mai susceptibile de a fi intrat în contact cu boli cu transmitere sexuală, cum ar fi HPV, prin relații sexuale neprotejate. Accesul la protecție, cum ar fi prezervativele, poate fi limitat în penitenciare.

Utilizarea în comun a aceleor sau a acelor contaminate:

Persoanele care se află în penitenciare au mai multe șanse de a intra în contact cu hepatita B sau C, sau cu alte boli, prin utilizarea acelor, cum ar fi injectarea de droguri sau tatuajul. Acele sunt mai greu de dezinfectat în penitenciare, deoarece adesea oamenii nu au acces la materiale de igienizare.

Contactul cu droguri contaminate:

Consumul de substanțe narcotice contaminate cu pământ, de exemplu, poate duce la infectarea cu tetanos. Drogurile nu sunt permise în penitenciare și, prin urmare, sunt adesea introduse ilegal din surse neidentificabile, ceea ce face ca calitatea lor să fie dubioasă.

Ventilație slabă:

Ventilație slabă: Clădirile penitenciarelor sunt adesea vechi și au puține ferestre care pot fi deschise pentru a permite aerului să circule și să se recirculeze. Acest lucru înseamnă că bolile infecțioase care se răspândesc prin aer, cum ar fi COVID-19 sau gripa, se pot răspândi mult mai rapid și mai ușor în penitenciare.

Fluctuația mare a persoanelor:

Fluctuația mare a persoanelor: Oamenii se mută de la un penitenciar la altul pe măsură ce își ispășesc pedeapsa. De asemenea, angajații intră și ies din penitenciar. Acest flux de persoane prin penitenciare reprezintă mai multe oportunități pentru ca bolile infecțioase să pătrundă în penitenciare.

Accesul la asistență medicală

Persoanele care se află în penitenciare au mai multe șanse de a întâmpina dificultăți în ceea ce privește accesul la serviciile de sănătate, cum ar fi vaccinarea, tratamentele sau testarea pentru boli.

Accesul la educație pentru sănătate:

Persoanele care se află în penitenciare sunt restricționate în ceea ce privește informațiile la care pot avea acces. Acest lucru înseamnă că este posibil ca oamenii să nu știe despre beneficiile vaccinării sau despre alte măsuri de sănătate.

Toți acești factori înseamnă că, odată ce se află în penitenciare, oamenii se pot confrunta cu mai multe dificultăți în ceea ce privește accesul la asistență medicală, cum ar fi vaccinările, și pot fi expuși la mai multe boli infecțioase în mediul penitenciar.

This article is from the free online

Sănătatea în penitenciare: Vaccinarea persoanelor care lucrează și locuiesc în penitenciare (personal neinstruit în domeniul vaccinării) - Moldova

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now