Skip main navigation

Hurry, only 9 days left to get one year of Unlimited learning for £249.99 £174.99. New subscribers only. T&Cs apply

Find out more

Virușii, bacteriile și sistemul imunitar

O introducere rapidă în agenții patogeni și în principiile cheie ale sistemului imunitar.
Imagine de microscopie electronică a unei celule imune ( albastră).

Virușii și bacteriile sunt microorganisme care pot provoca uneori boli atunci când ne infectează.

Mai jos, puteți vedea o imagine a unei bacterii numite E. coli. Acesta este un exemplu de bacterie care poate provoca uneori boli, dar care poate fi și inofensivă. Puteți afla mai multe despre viruși și bacterii în fișierul din partea de jos a acestei pagini.

imagine de microscopie electronică a unei bacterii numite E Coli, colorată în verde

Pentru a ne proteja, avem globule albe care circulă prin corp, frecvent în sângele nostru, pentru a detecta orice intruși, cum ar fi virușii și bacteriile, și pentru a-i ucide. Aceste celule albe din sângele nostru alcătuiesc sistemul nostru imunitar.

Pentru a afla mai multe despre sistemul imunitar și despre modul în care funcționează, faceți clic pe fișierul din partea de jos a acestei pagini.

Un concept fundamental al sistemului nostru imunitar este acela că acesta poate memora agenții patogeni pe care i-a întâlnit anterior. Prin intermediul acestei memorii, poate răspunde mai repede la agenții patogeni a doua oară când îi vede și ne poate împiedica să ne îmbolnăvim.

This article is from the free online

Sănătatea în penitenciare: Vaccinarea persoanelor care lucrează și locuiesc în penitenciare (personal neinstruit în domeniul vaccinării) - Moldova

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now