Skip main navigation

Cercetările și aprobarea vaccinurilor

Aflați mai multe despre modul în care sunt cercetate și în cele din urmă aprobate vaccinurile.
Prim plan al microscopului.
Vaccinurile sunt cea mai sigură modalitate de a obține imunitate la agenții patogeni prin stimularea sistemului imunitar pentru a produce celule albe din sânge cu memorie.

Cercetătorii studiază agenții patogeni timp îndelungat înainte de a selecta componentele cheie care vor fi introduse în vaccin. Puteți găsi o defalcare completă a componentelor unui vaccin în imaginea de mai jos, cu o explicație mai detaliată în fișierul de mai jos.

Diagramă care explică ingredientele unui vaccin, care este format în cea mai mare parte din apă, cu o cantitate mică de adjuvant, ingredient activ, conservanți și stabilizatori și reziduuri

Procesul de dezvoltare a unui vaccin durează de obicei între 10 – 15 ani de la prima cercetare până la aprobare. În situații de urgență, cum ar fi epidemiile sau pandemiile, acest proces poate fi accelerat rapid pentru a salva viețile oamenilor.

O explicație completă a procesului de cercetare și aprobare a vaccinurilor este disponibilă în fișierul de mai jos.

This article is from the free online

Sănătatea în penitenciare: Vaccinarea persoanelor care lucrează și locuiesc în penitenciare (personal neinstruit în domeniul vaccinării) - Moldova

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now