Skip main navigation

Hurry, only 3 days left to get one year of Unlimited learning for £249.99 £174.99. New subscribers only. T&Cs apply

Find out more

Teorii conspirative

Cum putem înțelege mai bine percepțiile comune despre vaccinuri? Aici, explorăm ideea de "teorii ale conspirației" ca o cauză principală.
Graffiti cu cuvântul

Adesea, teoriile conspirației pot deveni mai frecvente atunci când oamenii se tem că ar putea pierde controlul din cauza anumitor evenimente. Acestea există pentru a explica faptele unei situații într-un mod diferit de norma acceptată. De asemenea, ele concentrează vina asupra unui anumit grup de persoane. Oamenii pot alege să urmeze teoriile conspirației pentru a scăpa de faptele incomode.

Marile companii farmaceutice

Bulă de vorbire cu următorul text: ‘'Companiile farmaceutice sunt interesate doar să facă bani și nu caută să ajute oamenii'’

Această idee susține că vaccinurile fac parte dintr-o conspirație a “Big Pharma” (de obicei, organizații medicale, farmaceutice, de reglementare și/sau de sănătate, inclusiv profesioniști din domeniul sănătății) în scopul creșterii profiturilor. Susținătorii vaccinurilor sunt percepuți ca fiind în buzunarul acestor organizații.

Vizarea grupurilor marginalizate

Bulă de vorbire cu următorul text: ‘‘‘'Vaccinările sunt făcute pentru a dăuna grupurilor marginalizate, cum ar fi persoanele din penitenciare.’’

Țările mai sărace și grupurile minoritare sunt adesea marginalizate și se confruntă cu inegalități în materie de sănătate. Prin urmare, este de înțeles că oamenii ar dori să fie vigilenți față de astfel de inegalități și să își apere dreptul de a primi tratamente medicale de înaltă calitate, indiferent de etnie, sex sau țară de naștere.

This article is from the free online

Sănătatea în penitenciare: Vaccinarea persoanelor care lucrează și locuiesc în penitenciare (personal neinstruit în domeniul vaccinării) - Moldova

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now