Skip main navigation

Capacitatea de reacție

Capacitatea de reacție
Secțiune inferioară a unui bărbat care se eliberează din cătușe spre cer
Reacția descrie tendința unei persoane de a-și apăra libertatea și autonomia atunci când simte că alții încearcă să îi impună voința, de exemplu prin sfaturi de sănătate sau vaccinare.

Este probabil ca persoanele care stau în penitenciar să fie mai sensibile în ceea ce privește libertatea lor și orice ar putea să o încalce, din cauza faptului că libertatea lor a fost deja restricționată de către stat. Prin urmare, argumentele legate de reactanță pot fi frecvente în acest grup.

Bulă de vorbire cu următorul text: ‘'Resping vaccinurile pentru că este alegerea mea și sunt liber să fac acest lucru.Vaccinarea îmi încalcă dreptul de a decide ce se introduce în corpul meu.’’’

Este important să recunoaștem dreptul oamenilor de a decide cu privire la asistența medicală. Oamenii nu ar trebui să fie constrânși sau forțați să ia decizii medicale, inclusiv în ceea ce privește vaccinarea.

Bulă de vorbire cu următorul text: ‘‘Aveți dreptul de a lua propriile decizii privind asistența dumneavoastră medicală. Alegerea de a vă vaccina este o alegere care vă împuternicește, deoarece vă ajută să vă protejați de boli grave. Alegerea dumneavoastră de a vă vaccina vă ajută, de asemenea, la protejarea celor dragi și a altor persoane apropiate de a se îmbolnăvi. Vaccinându-vă, vă exercitați dreptul dumneavoastră uman la sănătate.’’

This article is from the free online

Sănătatea în penitenciare: Vaccinarea persoanelor care lucrează și locuiesc în penitenciare (personal neinstruit în domeniul vaccinării) - Moldova

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now