Skip main navigation

Alex våkner tidlig

Basic grammar and listening understanding

Alex våkner tidlig søndag morgen. Sola skinner inn gjennom vinduet, og det er stille i huset. Han ligger og tenker på dagen i går.

Først laget han frokost sammen med mamma og pappa. Dina var trøtt, men hun spiste frokost, hun også. Så reiste alle til byen. Etterpå kjørte han og pappa til et kjøpesenter for å finne en TV.

På butikken kjøpte pappa en stor og fin TV. Den var dyr. Deretter kjørte de til sentrum og parkerte. Pappa ringte til mamma. Hun og Dina ventet på en benk. Pappa viste dem rundt i byen. Det var mye å se; gamle hus, mange små kafeer og et nytt, moderne kjøpesenter. Alex likte å gå rundt i byen, men Dina hadde lyst til å gå på kjøpesenteret i gågata. Heldigvis var det en lekebutikk der. Etterpå spiste de på kafé. Det var litt dyrt, men pappa betalte med kort.

Alex tenker på TV-en. Han går inn i stua. Hvor er fjernkontrollen? Der er den, på hylla under bordet. Hvilken knapp skal han trykke på? Plutselig hører han noen bak seg. Det er Dina.

Alex: Å, Dina! Du skremte meg. Er du oppe så tidlig?

Dina: Ja, jeg skal se på TV. Gi meg fjernkontrollen!


Forsto du teksten?

Did you understand the text?

Det var en del nye uttrykk!

There were quite a few new expressions!

Denne uken skal vi lære å bruke verb i fortiden.

This week we will learn how to use verbs in past tense

Du kan begynne med Flashcards her:

Flashcards Norwegian to English

Flashcards English to Norwegian

This article is from the free online

Norwegian for Beginners 2

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now