Skip main navigation

New offer! Get 30% off one whole year of Unlimited learning. Subscribe for just £249.99 £174.99. New subscribers only. T&Cs apply

Find out more

Hoe gebruik je FutureLearn

Deze tekst geeft uitleg over het gebruik van het FutureLearn platform.
FutureLearn logo
© Universitair Medisch Centrum Groningen

Dit kan best de eerste cursus zijn die je doet op het FutureLearn platform, of zelfs de eerste cursus die je online doet. Maak je geen zorgen, het platform is zo ontworpen dat het makkelijk te navigeren is.

Een van de belangrijkste opmerkingen is dat het FutureLearn platform een Engelstalig platform is, waardoor sommige teksten en meldingen in het Engels kunnen zijn. Daar was door ons niets aan te veranderen. Alle inhoud is wel in het Nederlands, zodat het toegankelijk is voor Nederlandstalige cursusdeelnemers.

Je kunt leren waar en wanneer je wilt op elk platform: desktop, mobiel of tablet. Je leert door te kijken naar video’s gemaakt door experts, leest ondersteunend materiaal, doet oefeningen en neemt deel aan discussies met andere deelnemers. Als je al vaker gebruik gemaakt hebt van FutureLearn, dan kun je door naar de volgende stap.

Hoe werkt het

Er zijn drie icoontjes bovenaan het scherm die je het leren makkelijker en aangenamer maken.

To do

Het eerste icoontje brengt je naar jouw to do lijst van de cursus waarin je zit. Dit laat het weekoverzicht zien, waardoor je vooruit kunt kijken wat er deze en volgende weken aankomt. Ook al kom je in een week niet toe om alle stappen af te maken, je kunt altijd terug (of vooruit) om nog iets af te maken of terug te lezen.

Je kunt leren op je eigen tempo, maar we moedigen iedereen zo veel mogelijk aan in de actuele week mee te doen (die heeft een ander kleurtje in je to do lijst) zodat je het meest profiteert van de discussies die er gaande zijn. Als je na afloop van de cursus meer tijd nodig hebt, kun je altijd besluiten een upgrade te bestellen of je in te schrijven voor de volgende run.

Activity

Het tweede icoontje leidt je naar de activity feed, die je de meest recente discussie posts laat zien.

Progress

Het derde icoontje brengt je naar jouw progress page, waar je kunt zien welk percentage van de stappen je hebt aangemerkt als afgerond.

Commentaren en discussies

Leren door interactie is een belangrijk principe van de FutureLearn benadering. Je leert door de discussies die je hebt met je mede-cursisten door hun commentaren en jouw reacties daarop. Je kunt in bijna elke stap reageren. Ook al zijn we niet in staat om op elke post te reageren, maar je zult zien dat de docenten of mentoren commentaren en reacties posten door de hele cursus heen.

Like nuttige commentaren

Iedereen kan commentaren plaatsen. Als je een post nuttig vind, gebruik dan de Like knop om je waardering te laten blijken en het commentaar meer op te laten vallen voor andere cursisten.

Vergeet niet dat hoewel we een stevige discussie aanmoedigen, het belangrijk is om FutureLearns gedragscode te volgen en respectvol te blijven tegenover je mede-cursisten.

Volg anderen

Als de commentaren van een bepaalde cursist wilt blijven volg, klik dan op de Follow button naast hun naam (of op hun profielpagina). Je kunt ook de docenten volgen. In de volgende stap stellen zij zich voor.

Filter commentaren

Je kunt de commentaren filter op basis van de volgende criteria:

  • Commentaar door mensen je volgt
  • De commentaren met de meeste likes
  • Je eigen commentaren

Misschien vindt je deze tips en tools voor social learning handig om je te helpen het meeste uit het leren met FutureLearn te halen.

Meer hulp nodig?

Als je nog steeds vragen hebt over hoe de website werkt, kun je kijken op de FutureLearn hulppagina’s. Als dat je vraag nog steeds niet beantwoord, gebruik dan vooral het grijze Feedback spraakballonnetje rechtsonderin om om hulp te vragen.

© Universitair Medisch Centrum Groningen
This article is from the free online

Gezondheid na je zwangerschap: Hoe voel jij je?

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now