Skip main navigation

Bedankt en tot ziens

De afsluiting van de cursus Gezondheid na je zwangerschap
Het ontwikkelteam
© Universitair Medisch Centrum Groningen

Bedankt voor het meedoen aan deze cursus, Gezondheid na je zwangerschap: Hoe voel jij je? We hopen dat je nieuwe dingen hebt geleerd die jou helpen bij het goed zorgen voor je eigen gezondheid en welzijn nadat je moeder bent geworden.

Aan het begin van deze cursus vertelden we je over de vrouw die een deel van de inspiratie was voor deze cursus. Ze had al jaren gezondheidsproblemen die veroorzaakt waren door haar bevalling. Ze voelde zich hierdoor ellendig en het had invloed op haar hele leven.

Door haar en de resultaten uit het MAMMI-onderzoek leerden we dat deze vrouw niet alleen stond in haar probleem. Veel vrouwen lieten weten dat ze in stilte leden, omdat ze niet wisten wat wel en niet normaal was, wanneer het tijd was om professionele hulp te zoeken en hoe ze dan met hun zorgverlener moesten praten. Ze vertelden ons dat zorgprofessionals, zoals kraamzorg, veel meer gericht waren op de gezondheid van hun kind dan hun eigen gezondheid.

Hun verhalen en hun behoefte aan betrouwbare informatie, zijn de reden waarom deze cursus “Gezondheid na je zwangerschap: Hoe voel jij je?” is ontwikkeld. De vrouwen die wij spraken zeiden tegen ons dat we de bevindingen moesten delen, de boodschap aan alle vrouwen moesten proberen te verspreiden en vooral dat we de stilte rondom bepaalde gezondheidsproblemen moesten verbreken.

Deze cursus is ontwikkeld samen met vrouwen zoals jij, zodat jij beter geïnformeerd bent over je eigen gezondheid en de problemen waar je mogelijk mee te maken kunt krijgen na de bevalling. We hopen dat door wat je geleerd hebt je in staat bent om positieve acties te ondernemen om voor je eigen gezondheid te zorgen en zo optimaal te kunnen genieten van het moederschap.

Ons doel was om jou en vele andere vrouwen te voorzien van de juiste informatie zodat jij in staat bent om daadkrachtig voor je eigen gezondheid te zorgen. Onze laatste kernboodschap voor jou is deze: laat het leven niet aan je voorbij gaan, accepteer gezondheidsproblemen niet, lijd niet in stilte – vrouw zijn en moeder worden gaat over leven, niet alleen over overleven.

Deel je feedback met anderen

Help ons om deze cursus te promoten bij een groter publiek door het te beoordelen op Class central.

Zou je misschien mee willen doen aan ons onderzoek?

Het team nodigt je uit om mee te doen aan het MAMMI onderzoek. Je kunt hierin je mening geven over de vierde week van de cursus. Klik hier om naar de enquête te gaan die maximaal 5 minuten duurt. De enquête is vrijwillig en je hoeft deze niet te doen als onderdeel van de cursus.

Dit is een link naar een externe site met vragenlijsten van het MAMMI onderzoek van UMCG/RUG en Trinity College Dublin. Alle gegevens worden anoniem verzameld om de cursus te evalueren. Ethische goedkeuring voor deze studie werd verleend door Trinity College Dublin. Voor meer informatie zie deze website.

Let op: dit is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door UMCG/RUG en Trinity College Dublin en uw deelname is onderworpen aan het eigen beleid en de voorwaarden van de universiteit. Jouw deelname aan het onderzoek heeft geen effect op jouw studievoortgang, cijfers of FutureLearn-profiel.

© Universitair Medisch Centrum Groningen
This article is from the free online

Gezondheid na je zwangerschap: Hoe voel jij je?

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now