Skip main navigation

New offer! Get 30% off one whole year of Unlimited learning. Subscribe for just £249.99 £174.99. New subscribers only. T&Cs apply

Find out more

Tip van de week: weer beginnen met bewegen

In deze tekst luisteren we naar moederes die weer zijn begonnen met bewegen en sporten na de zwangerschap.
Vrouw aan het zwemmen
© CC0
Weer beginnen met bewegen en sporten na de bevalling is goed voor je lichamelijke gezondheid, maar voor veel vrouwen is het ook belangrijk omdat het een positieve invloed heeft op je geestelijke gezondheid. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om tijd door te brengen met andere volwassenen en draagt het bij aan je sociale leven.

Onze tip van de week is tijd voor jezelf vrij maken om dingen te doen die je leuk vindt en die bevorderlijk zijn voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. In de maanden na de geboorte kan het onmogelijk lijken om tijd te vinden om dingen te doen die goed zijn voor je eigen welzijn. Door het krijgen en accepteren van hulp van je partner, familie en vrienden kun je ruimte maken om jezelf af en toe op nummer één te zetten. Zorg dat je de manier vindt waarop dit voor jou werkt en in jouw leven past. Onthoud dat de tijd die je besteedt aan je eigen gezondheid en je eigen welzijn goed besteed is.

Neem de tijd om even te luisteren naar de ervaringen van Mariska en Naomi, twee moeders die hebben meegedaan aan de MAMMI-studie. Zij delen hun ervaringen en tips over het weer beginnen met bewegen en sporten na de geboorte van hun kinderen.

Mariska is de moeder van drie jonge kinderen. Klik hier om te horen hoe weer beginnen met bewegen en sporten na elke bevalling anders was voor haar. Mariska
Naomi is de moeder van een 2.5 jaar oud jongetje. Klik hier om te luisteren naar haar ervaringen met het weer beginnen met sporten na de bevalling. Naomi

Je kunt de teksten van de verhalen van Mariska en Naomi lezen in het downloadgedeelte hieronder.

Luisterend naar Mariska en Naomi, welke voordelen heeft bewegen en sporten volgens hen?

© Universitair Medisch Centrum Groningen
This article is from the free online

Gezondheid na je zwangerschap: Hoe voel jij je?

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now