Skip main navigation

Wil je nog meer weten?

In deze tekst geven we nog links naar aanvullende informatie naar aanleiding van Gezondheid na je zwangerschap
Vrouw en kind

Tijdens deze cursus heb je veel informatie gekregen over specifieke onderwerpen, zoals bekkenbodemoefeningen, angst en depressie en hoe je weer in beweging komt. Maar we willen je ook wijzen op een aantal goede en belangrijke informatiebronnen over algemene of andere onderwerpen. Daarom hieronder een overzicht met linkjes naar goede en betrouwbare informatie.

Praten over Gezondheid – Zwangerschap en Geboorte

Zwanger worden, zwanger zijn en de geboorte van je kindje zijn grote gebeurtenissen. Het vinden van herkenning en erkenning in verhalen van anderen, op een plek waar je ook betrouwbare informatie kan vinden, kan hierbij veel steun geven. In de cursus heb je al een aantal ervaringsverhalen gehoord van vrouwen die ook op deze website staan. Maar als je naar de POG website gaat vind je nog veel meer verhalen, samengevat in thema’s vanaf het moment dat je besluit dat je zwanger wilt worden, tot aan de periode na de geboorte van je kind. Je kunt door de thema’s heen scrollen op de manier die bij jou past en de verhalen lezen die jou aanspreken.

Childbirth network

Het Childbirth Network is een innovatief netwerk met als doelstelling het stimuleren van samenwerking tussen zwangeren, zorgprofessionals en onderzoekers. Binnen het netwerk vindt een combinatie van onderzoek, onderwijs en praktijk plaats waarbij de zwangere centraal staat. Vooral praktisch relevant is de pagina met nuttige links naar betrouwbare informatie rondom zwangerschap.

De verloskundige

Deverloskundige.nl is een initiatief van de beroepsorganisatie van verloskundigen, KNOV. Op deze site vind je veel informatie over alles wat met zwanger worden, zwanger zijn en bevallen te maken heeft. Een site vol betrouwbare informatie over onderwerpen zoals ziektes en kwaaltjes, seks tijdens de zwangerschap, herstel na de bevalling en nog heel veel meer. De moeite waard om een keer rustig op rond te gaan kijken.

Stichting Zelfbewust Zwanger

Stichting Zelfbewustzwanger helpt zwangere vrouwen en hun partners bij het maken van bewuste keuzes rond de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Deze officieel erkende cliëntenorganisatie helpt jullie hierbij. Stichting Zelfbewustzwanger biedt een gratis e-health zwangerschapscursus aan. Tegelijkertijd zorgt het dat de stem van de zwangere vrouw gehoord wordt aan tafel waar geboortezorg beleid wordt gemaakt. Op de site van deze stichting vind je, naast de cursus, veel nuttige informatie en ervaringsverhalen.

Borstvoedingsorganisatie La Leche League

Borstvoeding is een onderwerp wat altijd speelt tijdens je zwangerschap. Wil je wel of geen borstvoeding geven? En als je het wel wilt doen, hoe doe je het dan? En wat doe je als het minder goed gaat dan gehoopt? Op La leche league vind je veel betrouwbare informatie rondom borstvoeding. Je leest ervaringsverhalen maar kunt ook om persoonlijke hulp vragen.

© Universitair Medisch Centrum Groningen
This article is from the free online

Gezondheid na je zwangerschap: Hoe voel jij je?

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now