Skip main navigation

Ласкаво просимо до курсу

Вітання від професора гри LEGO Пола Рамчандані.

Щодня педагоги зустрічаються та працюють з різними дітьми – одні готові до спільного навчання, а інші – ні. Досвід дітей до того, як вони починають відвідувати заклад освіти, може значно відрізнятися, і сьогодні ми можемо спостерігати різницю у сприйнятті світу та навичках спілкування серед різних соціальних категорій.

Соціальні навички, зокрема вміння працювати в команді, не є вродженими – діти навчаються і розвивають їх протягом життя. Рівень розвитку цих навичок відрізняється залежно від від віку дитини та її досвіду. Коли діти приходять до закладу освіти, як правило, дехто вже може працювати в команді та ефективно спілкуватися. Однак для більшості дітей комунікація, співпраця один з одним – це справжній виклик.

Незважаючи на вік і попередній досвід професійної діяльності, педагоги несуть велику відповідальність: навчити дітей лічбі, грамоті, навичкам критичного та креативного мислення. Акцент не може бути лише на академічних досягненнях, адже надзвичайно важливо розвивати соціальні навички, зокрема вміння працювати в команді. Тому математичні здібності дітей або навички читання не мають сенсу без уміння ефективно комунікувати, бути відповідальним за прийняття рішень, розмірковувати і планувати, а також домовлятися з іншими.

Навчання дітей співпраці та взаємодії має бути наскрізним в освітньому процесі. Ось чому ми прагнемо за допомогою цього курсу надати вам глибше розуміння важливості навчання через гру для розвитку соціальної сфери дитини. Курс пропонує ігрові та діяльнісні завдання, які легко імплементувати у роботі з дітьми.

This article is from the free online

Соціальне навчання та взаємодія в закладі освіти: навчання через гру для успішного майбутнього

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now