Skip main navigation

Активність: Кожен з нас – особливий!

Під час цієї активності учні зможуть розповісти чим вони та їхні друзі особливі.

Під час цієї активності учні зможуть розповісти чим вони та їхні друзі особливі. Така активність сприятиме формуванню дружніх стосунків та розвитку впевненості у власних силах.

Вам знадобиться:

По два набори “Шість цеглинок” для кожного учня в команді. Якщо у вас немає цеглинок чи відповідної кількості наборів, замість них можна використати інші підручні матеріали, наприклад, папір, фломастери, олівці тощо.

Хід гри:

Діти об’єднуються у команди по 3-4 особи. Кожна команда отримує матеріали для гри.

Кожна дитина упродовж 3 хвилин створює модель самої себе з підручних матеріалів, цеглинок LEGO®, а за бажанням – малює себе.

Далі діти презентують власні моделі у команді та розповідають цікавий факт про себе.

Орієнтовні запитання для обговорення:

  • Якби ви могли розповісти усім лише один факт про себе, що б це було?
  • Коли ви востаннє відчували себе важливим чи особливим? Чому?
  • Чи легко було згадати у чому ваша особливість?
  • Що нового ви дізналися про себе?

Якщо дитині складно знайти щось особливе в собі, педагогу варто підтримати її та запропонувати команді розповісти цікавий факт про цю дитину.

Продовження активності:

Можна запропонувати дітям зменшити кількість цеглинок або створити модель свого друга, описуючи його позитивні риси характеру (наприклад, «намалювати великі вуха, бо справжній друг вміє слухати»).

Також можна спробувати створити кошик слів з якостями людей, як-от: “доброта”, “щирість”, “справедливість” або створити презентацію, комікс, колаж про те, що люблять робити діти, тобто, створити щось, що їм подобається та за допомогою цього розказати про себе.

Хочете спробувати це у своєму класі?

Ви можете завантажити файл нижче, в якому знаходяться поради щодо фасилітації такої активності у класі.

Хочете спробувати щось подібне?

Активність Я – член команди дозволяє учням визначити якості, які роблять їх та їхніх друзів особливими та важливими для команди. Ви можете завантажити файл нижче, в якому знаходяться поради для фасилітації цієї активності.

Зворотний зв’язок:

Чи бували у вас такі ситуації, коли ви розуміли, що діти не бачили свою значущість у команді або не вміли керувати своїми емоціями?

Якщо таке було, розкажіть детальніше про такі ситуації. Як ви до цього поставилися? Якою була ваша реакція та кроки вирішення?

Будь ласка, поділіться своїми думками в коментарях нижче.

This article is from the free online

Соціальне навчання та взаємодія в закладі освіти: навчання через гру для успішного майбутнього

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now