Skip main navigation

Möt lärarna

Hej och välkommen!
Du kommer att träffa fyra lärare under kursens gång.
Pia, Maria och Linn i poddstudion riggad med mikrofon
© Luleå tekniska universitet

Linn Berglund Linn Berglund

Hej! Linn heter jag och jag har världens roligaste jobb! I min roll som forskare så har jag möjlighet att utveckla biobaserade nanomaterial för att sedan kunna förmedla, samt göra studenter nyfikna på materialens värld i undervisningen. En annan väldigt rolig del som jag gör tillsammans med Pia är att som utbildningsledare jobba med frågor som; vilka materialingenjörer vi behöver idag och i framtiden!

Pia Åkerfeldt Pia Åkerfeldt

Hej på er! Jag är Pia och till vardags så jobbar jag med metaller och studenter. Det innebär att jag vissa dagar befinner mig i labbet som forskare. Ofta för att försöka förstå varför något har hänt, det kan till exempel vara något som har gått sönder eller ett särskilt beteende som jag försöker förstå på atomnivå. Det innebär även att jag i klassrummet får vara med när studenter växer och utvecklas mot att bli framtidens materialvetare och ingenjörer i olika kurser. Vilket verkligen är superkul! Jag är även utbildningsledare för en civilingenjörsutbildning inom materialteknik tillsammans med Linn. Där ansvarar vi tillsammans för att utveckla programmet som helhet och för att säkerhetsställa att våra ingenjörer har en komplett verktygslåda när de ska ut i arbetslivet.

Maria Harila Maria Harila

Hallå! Mitt namn är Maria och min ingång till materialens värld var via sporten, eller rättare sagt golfbanan. För att lära mig mer om varför tillexempel skaften på en golfklubba består av olika material, så valde jag att börja civilingenjörsprogrammet i materialteknik i Luleå. Idag jobbar jag som forskningsingenjör vilket innebär att jag dagligen kommer i kontakt med flera olika material för olika användningsområden och får vara med i hela kedja från råmaterial till tillämpning.

Erik Nilsson Erik Nilsson

Hej! Jag heter Erik och jag är forskningsingenjör vid avdelningen för materialvetenskap. Jag kommer ursprungligen ifrån Ljungby, en liten ort i Småland men bytte de småländska skogarna till de norrländska när jag började läsa materialteknik i Luleå. Jag möter dagligen studenter i vårt materiallabb och det bästa jag vet med mitt jobb är känslan när man når fram till studenterna och få dem motiverade och villiga att lära sig mer. Det är även en fantastisk upplevelse att kunna visa vad material och materialteknik är för nya studenter och hur man kan knyta an till delar av all naturvetenskap – vare sig du gillar biologi, kemi eller fysik så kommer du hitta ett område inom materialtekniken som tilltalar dig. Och med över 300 000 unika material i världen anser jag att materialteknik är en av hörnstenarna för att kunna få ett framtida hållbart samhälle.

© Luleå tekniska universitet
This article is from the free online

Allt är material: Material är allt

Created by
FutureLearn - Learning For Life

Reach your personal and professional goals

Unlock access to hundreds of expert online courses and degrees from top universities and educators to gain accredited qualifications and professional CV-building certificates.

Join over 18 million learners to launch, switch or build upon your career, all at your own pace, across a wide range of topic areas.

Start Learning now